Så skapar du ett aktivare liv

Idag blir vi allt mer stillasittande både i vardagen och på arbetet. Fundera själv över om det finns några små förändringar som du kan göra för att röra på dig mer. Ett klassiskt exempel är att ha ett skrivbord som går att både höja och sänka. På så vis kan du enkelt variera din arbetsställning och stå upp i perioder. Man kan också tänka på att ta trapporna istället för hissen eller fundera över att cykla till jobbet istället för att ta bilen. Tycker man att det känns för långt för att cykla så finns det idag elcyklar som hjälper en att nå sitt mål. Blir det jobbigt kopplar man bara in mer hjälp och trampar vidare utan problem.

Rör mer på dig

En svart cykel

Det är idag på många platser i landet enkelt att bara sälja bilen och använda alternativa färdmedel. En bil kostar mycket pengar och behöver man absolut ta sig någonstans kanske det fungerar med att åka buss. Att få in motion i sin vardag gör ofta att man rör på sig mer. Om man absolut behöver ha sin bil till och från jobbet så kan man försöka gå ut och gå en halvtimme på lunchen. Genom att smyga in små saker som att gå en extra gång till kopiatorn så ökar man sin förbränning och får mer motion varje dag.

Röra på sig för hälsan

Det är viktigt att röra på sig för sin egen hälsa. Kroppen mår inte bra av att bara vara stilla utan behöver motion. Försök hitta något som du själv tycker är roligt att göra och få på så sätt motion. Det kan handla om allt från att promenera med hunden till att spela fotboll. Idag finns det en uppsjö av aktiviteter att välja mellan och man är aldrig för gammal för att testa något nytt.