Så minskar man risken för att skada sig när man tränar

Som alla vet är det ytterst viktigt att man rör på sin kropp flera gånger i veckan. Oavsett om det handlar om intensiv träning eller kortare promenader i rask takt så gör det en viktig nytta för kroppen. Förutom att man tränar sina muskler, så tränar man även viktiga organ som hjärta och lungor. Men även om man är bra tränad så är man inte garanterad från att slippa dra på sig en så kallad idrottsskada som gör att man måste starta med rehab och återhämtning. Men vad kan man göra för att minska risken för att drabbas av en skada, oavsett om den är allvarlig eller ej? Läs vidare så får du några bra tips.

Skillnad på skada och skada

Precis som rubriken säger är det skillnad på skada och skada. Så kallade traumaskador är svåra att förebygga, men man kan däremot göra mycket för att förebygga andra typer av skador, såsom sträckningar, bristningar, kramp och även knäskador. För om man exempelvis är fotbollsspelare så finns det inget värre än att råka ut för en skada så man missar sammanhållningen i omklädningsrummet. Det är där man diskuterar fotbollsnyheter, nyheter, kommande matcher och den senaste parfymen från modehuset Dolce Gabbana som man ska köpa när nästa lön kommer. På parfym.se finns nämligen de senaste parfymerna bara ett par knapptryck bort.

Konkreta tips för att undvika skador

En sak man bör tänka på, som många glömmer, är att värma upp och stretcha ordentligt. Då värmer man upp musklerna i kroppen, vilket gör att de kommer igång på ett mjukare sätt och inte går direkt på max, vilket snabbt kan leda till skada. Det gäller även att varva ner och stretcha efter ett pass för att ge musklerna bästa möjliga förutsättningar för kommande träningspass. Det är även viktigt att köra lite styrketräning runt de delar som man känner är lite svagare. Då minskar man risken för att skada sig och man kan fortsätta träna istället för att ligga hemma i soffan och vila.

En sista viktig sak är att äta rätt efter träningen, detta då kroppen behöver få i sig mat för att återhämta sig och för att inte musklerna ska brytas ner. Man behöver nämligen snabbt fylla på med energi, och exempelvis är en banan direkt efter träningen bra för att få lite snabb energi, för att sedan fylla på med mer när man kommer hem.

Förhoppningsvis har dessa tips hjälpt dig att undvika en framtida skada.