Vikten av bra träningskläder

Oavsett vad man håller på med för träning är det viktigt att satsa på rätt kläder. Det finns få saker som är så obehagligt som kläder, och skor för den delen, som skaver eller låser in svetten som en extra vattenhinna på huden. Utvecklingen på området träningskläder har gått framåt mycket, troligen för att träningsintresset och olika typer av tärning har ökat, något som har gjort att även fabrikanterna av träningskläder har vaknat till. Det kommer hela tiden nya och förbättrade material och designen på träningskläderna anpassas efter olika typer av träning, allt för att utövaren ska kunna träna så bekvämt som möjligt. Borta är tiden när joggingbyxor, korta shorts och en t-shirt var de enda träningsplagg som existerade.

Funktionsmaterial kontra naturmaterial

Löpare stretchar på en bro

Vilken typ att kläder ska man då välja? Det beror egentligen helt på vilken typ av träning du tänker ägna dig åt. Om du har tankar på att gå power walks, börja löpträna eller styrketräna på gymmet räcker det långt med ett par tights, en skön top eller tröja och underkläder som är anpassade för träning. Många gillar överdelar i funktionsmaterial medan andra tycker att de är för varma att ha på sig. Då kan du istället leta efter tröjor och linnen som är tillverkade i bambu. Med en ellos rabattkod kan du köpa flera snygga plagg i ditt favoritmaterial.

Träningen viktigare än kläderna

Visst är det trevligt med snygga och praktiska träningskläder men ska du sätta något före det andra, så prioritera funktion. Ett plagg kan var hur snyggt som helst men om det inte är praktiskt och funktionellt kommer du inte att ta på det när du tränar. Ingen vill få träningsframstegen förstörda av kläder som ger skavsår lite här och var. Tänk även på att komplettera dina träningskläder med ett par bra skor, särskilt om du går eller springer mycket, som passar dina fötter.