Undvik skador med stresshantering

Idrott och alla former av träning associeras med fysisk och mental hälsa. Studie efter studie visar hur regelbunden motion kan sänka riskerna för allt från diabetes till demens. Många läkare föreskriver fysiska aktiviteter som både förbyggande behandling och bot som ett steg på vägen mot ett friskare liv.

Idag är det ett välkänt faktum att träning är bland det bästa som finns mot stress och att det både stärker självförtroendet och ökar på lyckohormonerna. Det är dock ett inte helt okomplicerat förhållande, då stress kan orsaka skador och skador kan orsaka stress. Det är ett mynt med två sidor, med andra ord. Därför är det viktigt att anlita erfarna specialister som Ljungsjöberg som kan hjälpa till med stresshantering och många andra problem, till exempel olika former av beroende.

Stress kan skada den som idrottar

Människor som idrottar eller tränar mycket kan komma från många olika bakgrunder och ha helt olika personlighetstyper. Gemensamt för dem alla är dock en målmedvetenhet och envishet i kombination med tävlingslust. Över lag är det just denna kämparanda som motiverar och gör vissa människor till framgångsrika atleter, vilket ofta också återspeglas i deras övriga liv. Tävlingslust hittar du också inom företag och den målmedvetne kommer ofta längre och högre i sin karriär.

Myntets baksida är att den här driften också kan göra en person extremt stressad och få denne att ständigt oroa sig över tävlingens moment. Är du snabb nog? Kan du vinna det här? Har du tränat tillräckligt? Prestationsångesten börjar krypa fram och i jakten på medaljer kan hälsan komma i kläm i form av skador och slitage. En stukad handled får inte vila, en förkylning ignoreras, ett löparknä måste kämpa på.

Kroppen behöver vila och återhämta sig med jämna mellanrum och därför är bra stresshantering A och O för den som behöver lära sig att koppla av. Det händer inte över en natt men genom att få hjälp av erfarna proffs kan alla människor få hjälp med att stärka sig inifrån och ut. Att hitta den rätta balansen är inte det lättaste men med rätt personer i din närhet kan du nå resultat utan att din hälsa får betala.