Träna trots skador

Hur försiktig du än är så händer det att olyckan är framme och du plötsligt inte kan träna som vanligt. Om du springer kanske du fått löparknä, om du simmar värk i nacken och om du styrketränar en sträckning. Det finns inte en endaste sport eller träningsform som inte har någon som helst risk för skador men det samma gäller även hemmaliv och promenader.

Gillar du att träna regelbundet kan det här vara extremt frustrerande, särskilt om det är en skada som håller dig borta från din favoritaktivitet under en längre tid. Du kanske också oroar dig för att tappa din form och kondition. Det finns dock hopp då du i de flesta fall har olika alternativa träningsformer att vända dig till. Genom att skaffa en bra crosstrainer kan du hålla formen i topp på ett skonsamt sätt och dessutom är den ett fantastiskt val för dig som inte vill gå till gym eller tycker att vädret är för dåligt.

Vila och rehabilitering

Olika skador kräver olika behandlingsmetoder. Medan en stukning kräver vila kan till exempel ett ryggskott ofta avhjälpas, eller åtminstone lindras, med simning eller stretchövningar. Om du har fått benhinneinflammation av din jogging eller har artros är en crosstrainer idealisk då den är mjuk och dämpad att träna på. Det är också viktigt att du lyssnar på din kropp så att du inte gör skadan värre genom din träning. Hälsan ska du ju ha hela livet! Enkla saker som god sömn och näringsrik mat hjälper dig inte bara att känna dig piggare och gladare, de hjälper också läkningsprocessen. Det kan också kännas skönt med en massage eller ett varmbad, gärna till tonerna av lite avkopplande musik.